ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд планує започаткувати державну програму термомодернізації будинків

Львівський портал

|

Уряд затвердив законопроект «Про енергетичну ефективність будівель», що передбачає створення системи енергопаспортизації та енергоаудиту 230 тисяч багатоквартирних будинків, через які втрачається 40-50% тепла. Про це повідомив Міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України, повідомляє управління у зв`язках зі ЗМІ секретаріату КМУ.

«Ми започатковуємо величезну за своїм обсягом, за своєю соціальною значимістю державну програму термомодернізації наших будинків», – наголосив він.

Олексій Кучеренко зауважив, що заходи, спрямовані на енергоефективність будівель, жодним чином не потребуватимуть додаткового фінансового навантаження на населення, адже мова йде про обладнання системами обліку спожитих тепла та води. «Це індивідуальна система регулювання енергоспоживання, це чітка енергополітика, яка врешті має призвести до того, щоб люди платили рівно стільки, скільки коштує кожна гігакалорія чи кожний куб води, який вони споживають», – пояснив міністр.

Олексій Кучеренко відзначив, що законопроект розроблений на виконання директив Європарламенту разом з європейськими фахівцями та цілком відповідає стандартам розвинутих країн.

Міністр сподівається, що законопроект вже найближчим часом буде розглянуто у Верховній Раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *