ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримало львівського посадовця за незаконний канал міжнародного зв’язку

Львівський портал

|

На Львівщині співробітники СБУ припинили діяльність незаконного каналу міжнародного зв’язку, функціонування якого завдавало  економічних збитків національному оператору зв’язку. Обладнання, що застосовувалось для зміни міжнародного трафіку, вилучили в приватному помешканні одного з посадовців інформаційно-статистичного центру одного з державних підприємств Львівщини. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

У службовця вилучили спеціальні модеми, потужний комп’ютерний сервер та телекомунікаційне обладнання, яке забезпечувало одночасну роботу 124 телефонних з’єднань з-за кордону в Україну. Потужність знешкодженого каналу зв’язку може завдати національному оператору зв’язку до двох млн. грн. збитків на рік.

За даними фахівців, використання вилученого обладнання давало змогу отримувати міжнародний телефонний виклик з окремих країн Західної Європи та СНД в обхід мережі ВАТ „Укртелеком”.

Стосовно львів’янина слідчим відділом УСБУ у Львівській області порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку).

За останні два роки це вже третій факт виявлення співробітниками СБУ незаконного каналу міжнародного телефонного зв’язку. Раніше у Львові були виявлені комерційні структури, які здійснювали незаконні послуги зв’язку між Україною, країнами Західної Європи та країнами Північної Америки

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *