ОСТАННІ НОВИНИ

Влада мусить повернути довіру до банків, а не просити гроші за кордоном - Сугоняко

Львівський портал

|

Якщо влада України поверне довіру людей до банківської системи, то не потрібно буде клянчити за кордоном кредити, вважає президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

«Проблема кризи у банківській системі не в тому, що не вистачає грошей. Їх достатньо. Проблема у тому, що не вистачає довіри між тими, хто керує і тими, ким керують, а вирішення проблем лежить у сфері політики», – заявив він під час прес-конференції у Львові.

За його словами, зараз на руках у людей від 40 до 60 млрд доларів, тому коли б уряд повернув довіру людей, то не треба було б клянчити грошей в МФВ чи в якихось країн.

«Називаються цифра від 40 до 60 млрд дол, які перебувають «на руках», а ми стоїмо навколішки перед МВФ, щоб вони нам дали 2 млрд, або їздимо по країнах і просимо: «Дайте». А до народу власного не можемо звернутися, бо люди нам не довіряють», – підкреслив він.

О.Сугоняко вважає, що цю кризу слід розпочинати лікувати з економіки, бо саме звідти в Україні розпочалася криза. Уряд повинен схвалити низку реформ і якомога швидше залучити банківський сектор до кредитування підприємців. Якщо влада накреслить шляхи виходу з кризи, то її вдасться подолати. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *