ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні можуть оголосити рішення щодо приміщення дитячої залізниці

Львівський портал

|

Сьогодні очікують на рішення Господарського суду Львівської області щодо приміщення Львівської дитячої залізниці, повідомляє прес-центр Львівської залізниці.  Позов до суду скерувало в лютому минулого року управління майном спільної власності Львівської обласної ради.  У позові міститься вимога виселити адміністрацію Львівської дитячої залізниці з будинку за адресою вул. І. Франка, 156.

Прес-центр Львівської залізниці застерігає, що у випадку, якщо суд стане на сторону чиновників, то це означатиме, що Львів залишиться без дитячої залізниці.

У 2008 році в 41 гуртку «Юний залізничник» на базі Львівської дитячої залізниці займалися 719 дітей із 18 шкіл Львова. Після закінчення минулорічного сезону перевезень, який тривав із травня до вересня, ЛДЗ розпочала підготовку до сезону 2009 року.

Львівська залізниця неодноразово зверталася до міської ради Львова з клопотаннями стосовно дитячої залізниці. Листи стосувалися оформлення Державного акту на постійне землекористування ділянкою та отримання права власності на будівлі та споруди, якими послуговується дитяча залізниця. Наприкінці січня 2008 року з’ясувалося, що будинок за адресою вул. І. Франка, 156, у якому розташована адміністрація дитячої залізниці насправді належить не місту, а Управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради з 1993 року.

Також тоді стало відомо і про те, що обласна рада має твердий намір виселити з нього дитячу залізницю. ЛОР вважає, що через небажання залізничників платити конкурентну ціну за оренду, обласний бюджет недоотримує значні кошти.

Прес-центр залізниці повідомляє, що батьки дітей, які завтра можуть опинитися на вулиці, вже підготували листи з проханням врятувати Львівську дитячу залізницю і сьогодні надіслали їх на ім’я Президента України, Прем’єр-міністра, у Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, а також дружині Президента Катерині Ющенко.

У 2008 році послугами Львівської дитячої залізниці скористалися понад 30 тисяч осіб, із них 12 тисяч – дорослі. Ціна на квитки становила 2 грн. для дорослих, 1 грн. – для дітей від 6 років, а от найменші пасажири традиційно могли покататися безкоштовно. Минулого року Львівська залізниця витратила на утримання дитячої залізниці понад 600 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *