ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Польща прийматимуть Євро-2012 – УЄФА

Львівський портал

|

Виконком УЄФА на своєму засіданні у Копенгагені позитивно оцінив підготовку України та Польщі до Євро-2012, відтак перенесення чемпіонату в якісь терті країни знято з порядку денного, повідомляє «Німецька хвиля».

«Більше ніхто не говорить про скасування місця проведення наступного чемпіонату Європи з футболу. Польща де в чому попереду в підготовці, але спорудження стадіонів йде планово в обох країнах», – сказав у вівторок після засідання виконавчого комітету віце-президент УЄФА Ґергард Маєр-Форфельдер.

Він відзначив, що у будівництві доріг Польща просунулася дещо далі за Україну і особливо звернув увагу на проблеми України із браком готелів. Майер-Форфельдер ще раз наголосив, що жодних запитів з боку УЄФА щодо можливої заміни України на Німеччину не було, йшлося лише про спекуляції преси.

За словами Франца Бекенбауера, який координував 2006 року організацію всесвітньої футбольної першості в Німеччині, виконавчий комітет УЄФА отримав «загалом позитивний» звіт про підготовку Польщі та України до Євро-2012. «Інфраструктура ще кульгає, але будівництво стадіонів просувається прийнятно», – сказав «Кайзер».

Президент Німецького футбольного союзу Тео Цванциґер розкритикував поширення чуток про можливість відібрати в України Євро-2012. «У нас ніколи не було такого запасного плану. На мою думку, це неповага до України і Польщі, коли деякі оглядачі на відстані закидають неспроможність організувати чемпіонат. Я бажаю цим країнам стати добрими господарями першості», – сказав Цванциґер в інтерв’ю німецькій інформагенції dpa. Тим, хто поширює погані чутки про Україну і Польщу, на думку Цванциґера, слід «надавати мокрою ганчіркою по пиці».  

У квітні президент УЄФА Мішель Платіні вирушить у поїздку Польщею та Україною, аби особисто пересвідчитися в тому, як іде підготовка до Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *