ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко розкололася про те, де лежать перші гроші МВФ

Львівський портал

|

Гроші з першого траншу МВФ не витрачені і знаходяться в золотовалютних запасах Нацбанку. Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко на прес-конференції у вівторок, коментуючи співпрацю з МВФ, – пише «Українська правда».

Вона нагадала, наприкінці минулого року- початку цього року «у нас започаткована співпраця з МВФ, яка дозволила залучити в золотовалютний резерв Національного банку перший транш, який Україна бере для того, щоб Національний банк мав можливість стабілізувати національну валюту».

«Хочу повідомити, що перший транш, який отриманий, більше 4 мільярдів доларів, він не витрачений. Жодної копійки не витрачено. Він знаходиться в золотовалютному резерві, щоб забезпечувати стабільність золотовалютного резерву України і щоб НБУ мав всі ресурси для стабілізації національної валюти і недопущення її зсування в сторону девальвації», – заявила Тимошенко.

«Другий транш нам необхідно отримати в найближчі тижні. Але для цього потрібно прийняти цілу низку законів, які збалансовують бюджет», – додала вона.

Вона також повідомила, що стабілізаційний фонд держбюджету наповнюється коштами і буде забезпечений у повному обсязі.

«Гроші в Стабілізаційний фонд поступають по мірі того, як покривається дефіцит бюджету», – заявила вона.

Тимошенко нагадала, що за рахунок Стабілізаційного фонду урядом вже збільшені статутні капітали авіаційних підприємств, виділені гроші на розвиток сільськогосподарського машинобудування та на підтримку вугільної галузі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *