ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді проходять громадські слухання щодо заборони комуністичної ідеології

Львівський портал

|

У сесійній залі Львівської облради сьогодні проводять громадські слухання на тему: «Про визнання злочинною діяльність комуністичного тоталітарного режиму (на основі Львівщини)». За результатами громадських рішень депутати Львівщини мають прийняти рішення «Про звернення до Верховної Ради України щодо проекту Закону України «Про заборону комуністичної ідеології. Про це журналістам повідомила голова комісії, депутат ЛОР Лариса Федорів.

Комісія, яка складається з депутатів облради, також підготувала рішення та пропонує демонтувати пам’ятники, які символізують комуністичний режим і є символами окупаційного режиму та провести перезахоронення військових відповідно до норм християнської моралі. Депутат та член комісії Ростислав Новоженець наголосив, що Україна повинна вимагати компенсації від Росії за знищення 20,5 млн. українців. «Ми маємо вимагати 2 трильйони 50 млрд. дол. США компенсації. Крім того, потрібно заборонити діяльність Комуністичної партії України, яка не визнала злочинів комуністичного режиму та наділі сповідує ідеологію марксизму-ленінізму-сталінізму», – сказав у виступі Р. Новоженець.

«Ми вболіваємо, щоб врешті-решт відбувся суд над комуністичним режимом. Вчора ми отримали дзвінок від Оргкомітету організації міжнародного суду над комуністичним режимом. Документ, який готують на розгляд сесії також надішлють в оргкомітет, з аудіозаписом, засвідченим юристом», – повідомила Л. Федорів.

Крім того, звернення надішлють не лише президенту, голові ВР та нардепам, а також адресують до всіх обласних рад України з проханням підтримати роботу та ініціативу.

Наразі звернень від голів інших обласних рад не було, проте реакція комуністів була миттєвою. «У своїх газетах вони опублікували, що комісія збирається демонтувати символіку комуністичного режиму. Так, повторюю, ми буде це робити на теренах Львівщини. 9 квітня депутати облради проголосують за підтримку радикальних, але юридично виважених рішень. Хто проти – покаже голосування», – додала Л. Федорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *