ОСТАННІ НОВИНИ

У Великих Мостах без згоди міськради продали 7,5 га землі, в «дерибані» звинувачують ЛОДА

Львівський портал

|

На Львівщині депутати міської ради у Великих Мостах звинувачують чиновників облдержадміністрації у дерибані землі. Без згоди міської ради за розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації Миколи Кметя 17 березня на аукціоні продали 7,5 гектарів землі під будівництво заводу абразивних матеріалів. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив депутат Львівської облради від фракції ВО «Свобода» Володимир Говірко.

За його словами, земельну ділянку, швидше за все викупили через підставного німецького інвестора, щоб потім землю перепродати. В аукціоні, який провели на Товарній біржі «Львівська універсальна», брали участь лише дві фірми і землю продали за дуже низькою ціною – 1,5 млн. грн. Володимир Говірко припустив, що на таке рішення М. Кметя підштовхнули його помічники, які вже давно при владі і незаконно розпродають землі. Він також зазначив, що ця земельна ділянка коштує щонайменше 15 млн. грн, проте продавати її не можна ні за яку ціну.

Щодо будівництва заводу, інвестор спочатку звертався до органів місцевого самоврядування. Депутати Великих Мостів вирішили надати земельну ділянку в оренду на 49 років, але продавати її ніхто не збирався. Потім інвестор відмовився від договору оренди і вирішив викупити землю. Крім того, що аукціон, за словами В. Говірка, провели із порушенням усіх норм чинного законодавства, земельну ділянку не можна було продавати через лінії електропередач, каналізаційні колектори, газопровід середнього тиску та кабелі зв’язку, які на ній знаходяться.

Депутат облради, повідомив, що обов’язково буде ініціювати позачергову сесію Львівської облради, щоб розглянути на ній це питання і заслухати усіх причетних до проведення аукціону. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *