ОСТАННІ НОВИНИ

У січні майже половина підприємств Львівщини працювали собі у збиток

Львівський портал

|

Фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності області, визначених для статистичного спостереження (без малих, сільськогосподарських підприємств та установ, що утримуються за рахунок бюджету) за січень 2009р. за оперативними даними становив 19,9 млн. грн. прибутку, що на 44,8% менше порівняно з відповідним періодом попереднього року. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Найбільший прибутковий фінансовий результат серед видів діяльності склався у промисловості (32,6 млн.грн.), діяльності транспорті і зв’язку (17,4 млн.грн.), операціях з нерухомим майном, оренді, інжинірингу та наданні послуг підприємцям (12,6 млн.грн.), діяльності готелів та ресторанів (5,3 млн.грн.).

Збитковий фінансовий результат одержали підприємства торгівлі; ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку – 30,2 млн.грн., фінансової діяльності – 20,8 млн.грн., будівництва – 3,3 млн.грн.

У промисловості прибутковий фінансовий результат одержали підприємства переробної промисловості – 61,3 млн.грн., зокрема підприємства з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів, – 69,7 млн.грн., машинобудування – 7,3 млн.грн., виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 1,6 млн.грн., металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – 0,4 млн.грн.

У той же час збитково спрацювали підприємства з виробництва коксу, продуктів нафтоперероблення та ядерних матеріалів (10,9 млн.грн.), целюлозно-паперового виробництва; видавничої діяльності (6,7 млн.грн.), виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції (4,7 млн.грн.).

Підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води отримали 12,3 млн.грн. збитку (за січень 2008р. – 16,7 млн.грн. прибутку).

У січні 2009р. збитково спрацювало 44,5% від загальної кількості підприємств проти 38,3% за січень період 2008р. Цими підприємствами отримано 293,7 млн.грн. збитків, що в 2,1 раза більше, ніж за відповідний період попереднього року.

Найбільшою була частка збиткових підприємств у будівництві (66,2%), діяльності транспорту і зв’язку (55,4%), промисловості (50,9%), готельному та ресторанному бізнесі (40,4), торгівлі; ремонті автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (39,3%), наданні комунальних та індивідуальних послуг; діяльності у сфері культури та спорту (38,8%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *