ОСТАННІ НОВИНИ

КРУ викрило незаконні видатки у навчальних закладах та наукових установах Львова

Львівський портал

|

Працівники контрольно-ревізійного управління у Львівській області провели планові ревізії фінансово-господарської діяльності кількох навчальних закладів та наукових установ Львова. Про це повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.

Зокрема, у Ставропігійському професійному ліцеї м.Львова виявлено незаконні видатки 43,5 тис.грн., з них більше 20 тис.грн – внаслідок завищення обсягів ремонтно-будівельних робіт та їх подвійного включення до розрахунків. На виплату заробітної плати незаконно витрачено понад 12 тис.грн., за рахунок коштів загального фонду покрито 7 тис.грн. витрат спеціального фонду та інше.

У Державному природознавчому музеї НАН України загальна сума фінансових порушень, що призвели до збитків, склала 46,7 тис.грн. З них незаконна оплата ремонтно-будівельних робіт – понад 36 тис.грн. Внаслідок недотримання вимог тендерної пропозиції та необґрунтованого збільшення вартості послуг за охорону приміщень зайво сплачено понад 9 тисяч гривень.

Під час ревізії Інституту біології клітини НАН України встановлено ряд недоліків і порушень, які призвели до незаконних видатків 43,6 тис.грн., з яких 23,7 тис.грн. – незаконна виплата заробітної плати внаслідок утримання понадштатних посад, неправильне нарахування зарплати, відпускних тощо. Аспірантам інституту зайво виплачено майже 16 тис.грн. стипендії.

Виявилось, що без погодження з виконкомом Інститут уклав договір про співпрацю з приватним підприємством і надав йому у користування частину будинку на вул. Драгоманова. Орендна плата за користування приміщенням умовами договору не передбачена і, відповідно, не сплачувалась. Оплату за електропостачання, газ, воду, інші комунальні послуги, спожиті цим підприємством – всього на 1,4 тис.грн., здійснено за рахунок Інституту.

За результатами ревізій на посадових осіб, які допустили фінансові порушення, складено протоколи про адміністративне правопорушення. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *