ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні “Primus” проведе благодійний аукціон «Мистецтво небайдужих»

Львівський портал

|

11 квітня у новій львівській галереї “Primus” пройде благодійний аукціон «Мистецтво небайдужих» на підтримку неповносправних дітей з навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Про це повідомляє відділ зовнішніх зв’язків НРЦ «Джерело».

«Наші вихованці – діти з різними фізичними і розумовими вадами. Ми все робимо для того, аби вони максимально почували себе громадянами нашого суспільства. Тут вони ведуть активну мистецьку діяльність – малюють у різних техніках, роблять власну газету. Аукціон «Мистецтво небайдужих» – цінний досвід і для нас, і для митців, які підтримали його своїми творами», – зауважив директор навчально-реабілітаційного центру Мирослав Ніколаєв.

За його словами, виручені на аукціоні кошти будуть спрямовані на харчування вихованців «Джерела». Адже, на забезпечення харчування 135 неповносправних дітей необхідно 200 тис. грн.

«Сподіваємося, що на аукціоні ми зможуть зібрати достатню кількість коштів необхідних на потреби «Джерела». Хоча ми будемо задоволені навіть тоді, якщо вдасться продати лише 2-3 картини. Адже вартість представлених робіт вимірюється в тисячах умовних одиниць», додала керівник відділу зовнішніх зв’язків НРЦ «Джерело» Олена Замойська.

Стосовно організації мистецької частини аукціону «Мистецтво небайдужих» її куратор Анна Сидоренко повідомила, що художників, які бажають надати на аукціон власні твори значно більше, ніж вони можуть прийняти. Та й окремі з тих, хто ввійшов у список митців-благодійників, подали на аукціон по дві картини, хоча цей список міг би бути в 2-3 рази більшим. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *