ОСТАННІ НОВИНИ

Коли відбудуться вибори президента: версія Балоги

Львівський портал

|

Вибори Президента України відбудуться у термін, передбачений Конституцією, – 17 січня 2010 року. Про це виданню «Коммерсант-Украина» заявив Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога. «У мене немає сумнівів», – зауважив В.Балога, передає прес-служба президента.

В. Балога підкреслив, що Президент не має наміру звертатися до Конституційного Суду з приводу виборів. «Вибори повинна призначити Верховна Рада, і я не думаю, що буде визначена інша дата», – наголосив Глава президентського Секретаріату.

Відповідаючи на запитання щодо того, наскільки можливим є оголошення дострокових президентських виборів, Віктор Балога підкреслив, що діючий Президент, виконуючи свої функції, жодного разу не порушив Конституцію України.

«Президент України, виконуючи свої функції, жодного разу не порушив Конституцію і закони України. А заяви члена фактичної демократичної коаліції Петра Симоненка – адже саме завдяки йому відбуваються коаліційні голосування в парламенті – пояснюються дуже просто. Симоненко так надихнувся виконанням доручень Тимошенко, що невдовзі виборці перестануть розуміти, чи він є членом партії «Батьківщина» або ж головою Компартії», – сказав В.Балога.

За його словами, що стосується тих «порушень», про які П.Симоненко говорив, у тому числі про призначення губернаторів і зміни в складі Радбезу, то Віктор Ющенко зробив їх «у відповідь на слізні прохання про це пані Тимошенко, яка тоді дуже хотіла стати Прем`єр-міністром». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *