ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня у Львові розпочнуть дні профілактики туберкульозу

Львівський портал

|

У Львові наступного тижня розпочинається інформаційна кампанія з профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання. Кампанія під гаслом «Українці проти туберкульозу – зупинимо туберкульоз разом» проходитиме з 17 березня до 17 квітня. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Під час проведення кампанії кожен мешканець матиме змогу пройти обстеження на наявність мікобактерії туберкульозу та зробити флюорографічне обстеження в поліклінічних відділеннях Львова. Виявити хворобу на початку її розвитку можна тільки методом профілактичної флюорографії. Адже туберкульоз розвивається досить тривалий час. Тому здорова, на перший погляд, людина, яка не має жодних скарг, вже може мати малу форму хвороби.  

«Актуальність проблема туберкульозу полягає в тому, що це захворювання не знає кордонів, соціальних бар’єрів. Давно минув той час, коли туберкульозом хворіли тільки малозабезпечені верстви населення. В наш час на фоні соціальних, економічних та політичних негараздів, погіршення екологічної ситуації відбувається зниження імунітету людини, що є хорошим ґрунтом для розвитку хвороби», – повідомив головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я із фтизіатрії Роман Вереснюк.

З 1990 року по 2005 рік захворюваність в Україні всіма формами туберкульозу збільшилась в 2,6 рази або з 32 до 84 на 100 тис. населення. Щороку від цієї хвороби помирає 10-11 тис. хворих на туберкульоз, що становить більше 30 чоловік на день.

Захворюваність на туберкульоз по Львову у 2008 році становила – 59 осіб на 100 тис. населення. Всього у місті зареєстровано 11048 хворих з хронічними обструктивними захворюваннями легень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *