ОСТАННІ НОВИНИ

Облік хабарів екс-судді Зварича вела його дружина - Генпрокуратура

Львівський портал

|

Дружина колишнього судді Ігоря Зварича власноручно вела записи про отримання чоловіком хабарів. Про це повідомив слідчий Генпрокуратури Володимир Жербицький, повідомляє proUA з посиланням на газету «Факты».

За його словами, слідство вилучило у Зварича зошит обліку одержаних суддею хабарів, який вела його дружина.

«За попередніми даними, записи велися її рукою, і, загалом, так воно і було. Її неодноразово викликали на допити, вона чудово знала, що чоловік знаходиться в розшуку, але продовжувала підтримувати з ним зв’язок по телефону і знала його місцезнаходження. Кричущий факт, що вона прийняла його у своїй квартирі і не повідомила правоохоронцям», – відзначив Жербицький.

На питання, чи пред’являть дружині Зварича звинувачення або ж вона проходитиме у справі як свідок, Жербицький сказав: «Ми не можемо так відразу охопити все. Розбиратимемося. Конституція дає їй можливість не свідчити проти чоловіка».

Слідчий також відзначив, що у справі Зварича фігурують судді Адміністративного суду, які підозрюються в причетності до цієї справи.

«Я думаю, що це буде своєрідний Нюрнберзький процес із залученням приблизно 12 чоловік», – заявив Володимир Жербицький.

Нагадаємо, 9 березня у Львові затримали екс-голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича.

Печерський районний суд Києва 10 березня обрав для колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича запобіжним заходом утримання під вартою строком на 2 місяці.

Після затримання Зварич заявив, що його викрали і тримали в заручниках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *