ОСТАННІ НОВИНИ

Центр «Мікрохірургія ока» оновили

Львівський портал

|

Львівський міський медичний центр «Мікрохірургія ока» модернізували – облаштували нове приміщення, яке відповідатиме потребам осіб з вадами зору, та придбали сучасну офтальмологічну техніку. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Аби покращити умови обслуговування відвідувачів, минулого року Центр перевели з м. Винники в склад комунальної 8-ї міської клінічної лікарні. Для цього було проведено реконструкцію і капітальний ремонт 2-поверхового приміщення з дотриманням усіх належних вимог для офтальмохірургічного відділення. Зокрема, це влаштування сучасного операційного блоку з системою кондиціонування повітря та приточно витяжною вентиляцією, оглядовою для післяопераційних хворих та власною стерилізаційною.

При реконструкції корпусу проведено теплоізоляцію стін, встановлено новий шатровий дах, пластикові вікна, що забезпечує комфортну температуру в приміщеннях Центру. Нове приміщення центру більш пристосоване до потреб людей з вадами зору: встановлено пандус, ліфт і влаштовано палати для неповносправних пацієнтів згідно сучасних Європейських стандартів.

Високий рівень хірургічного лікування забезпечується наявністю сучасної апаратури: апарату для факоемульсифікації Legaсy Everest 2000 фірми «Alcon» (США), а також купленого за бюджетні кошти операційного мікроскопу OMS-800 фірми «Topcon» (Японія). Шляхом співробітництва з благодійним фондом отримано ультразвуковий сканер Ocuscan фірми Alcon (США) для біометрії ока і точного розрахунку сили штучних кришталиків.

У центрі проводиться висококваліфіковане хірургічне та терапевтичне лікування захворювань очей. На сьогодні обсяг хірургічних втручань в центрі є найширшим у Львівській області.

Щороку в центрі лікується до двох тисяч хворих, проводиться майже 1,5 тисячі операцій. За час функціонування центру (з 1-го вересня 2004 р.) проведено 5 752 операцій високої складності, а з 1-го липня 2008 р. у складі 8-ї МКЛ проведено 825 операцій високої складності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *