ОСТАННІ НОВИНИ

Найменше українці довіряють партіям і банкам – опитування

Львівський портал

|

Громадяни України найменше вірять політикам і банкірам. Про це свідчать результати опитування, що його проводив Центр Разумкова.

Згідно з даними опитування, найменшу довіру громадяни висловили політичним партіям (повністю або скоріше довіряють 8,4% опитаних) та комерційним банкам (повністю або скоріше довіряють 4% опитаних).

Серед різних інститутів громадяни найбільше довіряють Церкві (повністю або скоріше довіряють дві третини опитаних).

Рівень підтримки дій центральних органів влади є вкрай низьким: повністю підтримують їх дії менше 2,5% респондентів, а не підтримують — понад 60%. Найвищий рівень непідтримки має Національний банк: його дії не підтримують три чверті опитаних.

Рівень підтримки діяльності провідних політиків змінився незначно і є досить низьким. Серед наведених у списку політиків лише двоє — Володимир Литвин та Арсеній Яценюк — мають рівень непідтримки нижчий ніж 50%. Діяльність решти політиків не підтримують значно більше половини опитаних. Найвищий рівень повної підтримки мають Юлія Тимошенко (11,6%), Віктор Янукович (10,9%) та Арсеній Яценюк (10,4%). Найвищий рівень повної непідтримки мають Леонід Черновецький (81,8%) та Віктор Ющенко (78,5%).

Дослідження проведене соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 27 лютого по 5 березня 2009 року. Було опитано 2012 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування здійснювалося у 129 населених пунктах (із них 75 міських та 54 сільських поселень). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *