ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили мережу збуту «лівої» горілки

Львівський портал

|

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВСУ у Львівській області викрили розгалужену підпільну мережу збуту фальсифікованої горілки, повідомляє ДЗГ МВС України.

Зокрема, під час проведення оперативно-розшукових заходів у місті Турка на гуртовому складі, який орендує приватний підприємець, виявлено та вилучено 4622 півлітрових пляшок кожна алкогольних напоїв на загальну суму 65 тис. грн. Відповідно до товарно-супровідних документів, відправником частини горілки є комерційна столична компанія. Джерела походження решти горілки наразі встановлюють.

Взірці вилученої горілки було скеровано на експертне дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр ГУМВС України у Львівській області. Згідно з висновком спеціаліста НДЕКЦ, вилучена горілка є водно-спиртовою сумішшю із вмістом етилового спирту 38% і не відповідає вимогам чинного держстандарту. Крім цього, термін придатності даної горілки минув. Акцизні марки, наклеєні на даний вид горілки, виготовлені поліграфічним підприємством, яке здійснювало виготовлення типових марок акцизного збору, однак – зразка 2003 року.

Згідно з висновком іншого експертного дослідження, решта вилученої горілки відповідає вимогам держстандарту, однак наклеєні марки акцизного збору нового зразка (2008 року), виготовлені не поліграфічним підприємством, що здійснює виготовлення типових марок акцизного збору на горілчані напої, тобто – є підробленими.

За зібраними співробітниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю матеріалами, слідче управління ГУМВС України у Львівській області порушило кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.204 та ч.1 ст.216 Кримінального кодексу України.

У процесі проведення подальшого слідства, до прокуратури були скеровані на погодження подання на проведення обшуків за місцем виявлення фальсифікованих алкогольних напоїв, а також у місцях їх складування постачальниками. Відповідно до вимог ст. 118 Кримінально-процесуального кодексу України було винесено окреме доручення на проведення працівниками служби боротьби з економічною злочинністю оперативно-слідчих заходів з встановлення місць зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв їх постачальником у м. Києві, Київській та Черкаській областях.

Як результат – на гуртовні Львівської філії товариства з обмеженою відповідальністю у Пустомитівському районі виявлено та вилучено ще 18 тисяч пляшок горілки Державного лікеро-горілчаного заводу на загальну суму 252 тис. грн. з ознаками підроблення на них марок акцизного збору.

Згідно з висновком експертного дослідження, вилучена горілка відповідає вимогам держстандарту, однак наклеєні марки акцизного збору нового зразка (2008 року) виготовлені не поліграфічним підприємством, яке здійснює виготовлення типових марок акцизного збору на горілчані напої, тобто є підробленими. Дані марки акцизного збору виготовлені комбінованим способом за допомогою поліграфічного обладнання з використанням друкарських форм для плоского офсетного друку та з використанням комп’ютерної техніки струменево-крапельним способом.

За зібраними матеріалами порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.216 Кримінального кодексу України.

Одночасно у Львові затримано вантажний автомобіль під керуванням жителя м. Донецьк, де виявлено та вилучено 24 тисячі пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв, що реалізувалася під виглядом горілки відомої торговельної марки, на загальну суму 406 тис. грн. Проведеним експертним дослідженням підтверджено, що вилучена горілка є фальсифікованою, представляє собою спиртово-водневу суміш із місткістю спирту 34-35%. Одночасно дослідженням встановлено, що акцизні марки старого зразка, наклеєні на пляшках із вилученою горілкою, є підробленими.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.204 та ч.1 ст.216 Кримінального кодексу України.

Зараз проводяться оперативно-розшукові заходи зі встановлення усієї мережі збуту фальсифікованих підакцизних товарів на території Львівської області, а також щодо її вилучення з торговельної мережі гуртової та роздрібної торгівлі міста Львова та області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *