ОСТАННІ НОВИНИ

Львів хоче розробити разом з німцями концепцію безпеки на дорогах

Львівський портал

|

Львів може стати першим містом в Україні, що впровадить нову концепцію безпеки на дорогах в рамках підготовки до Євро-2012, передає прес-служба Львівської міської ради.

На сьогодні департамент Євро-2012 Львівської міської ради веде переговори з Німецьким консорціумом з технічної співпраці (GTZ) щодо залучення міста до проекту Європейського Союзу у центральній Європі щодо безпеки на дорогах. Про це повідомив начальник управління адміністрування будівництва та розвитку інфраструктури департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Вілюра.

«Львів – єдине українське місто, яке візьме участь у цьому проекті. Німецький консорціум з технічної співпраці виступив ініціатором участі всієї України в проекті ЄС щодо безпеки на дорогах, який проводиться для країн центральної Європи. Однак Європейський Союз наполіг на тому, щоб участь у проекті брав виключно Львів», – наголосив Олег Вілюра.

За його словами, у Львові проходить процес вдосконалення та підготовки змін не тільки у Генеральному плані міста, але й у розробці сучасної транспортної концепції, одним із напрямків якої є забезпечення безпеки на дорогах для різних груп учасників дорожнього руху. Відтак проект щодо безпеки на дорогах у місті Львові буде реалізовано у таких напрямках: створення концепції безпеки на дорогах, ознайомлення з безпекою на дорогах дітей, та проведення навчання працівників ДАІ.

Найближчим часом очікують підписання відповідного меморандуму про співпрацю між GTZ та Львовом.

Die Deutsche Gesellschaft fur Technische Zusammenarbeit (GTZ) / Німецьке Товариство технічного співробітництва – урядова організація. Товариство було засновано у 1975 році. GTZ є надійним партнером в сфері технічної співпраці в усьому світі.

Ця державна структура встановлює і підтримує стандарти високої якості відповідно до "Стратегії міжнародного розвитку", прийнятої урядом ФРН. Товариство має понад 2500 діючих проектів в понад 130 країнах. GTZ є однією з найдосвідченіших в світі організацій в галузі технічної співпраці з країнами, які розвиваються або переходять на ринкову економіку.

Нагадаємо, що Львівська міська рада вже співпрацює з GTZ в рамках підготовки стратегії розвитку транспорту у Львові на 10-15 років. Один із етапів роботи програми є розробка транспортної схеми міста для чемпіонату Євро-2012. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *