ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин звинувачує мера у покриванні нечесних дій «Банку Москви»

Львівський портал

|

Львів’янин Андрій Лалак, котрому впродовж п’яти місяців відмовляються повернути кошти, покладені на депозит у «БМ Банку» на рахунок «Вільні гроші», готовий вдатися  до радикальних дій. «Наприклад, я готовий заїхати в банк прямо в автомобілі», – заявив він сьогодні під час прес-конференції.

Водночас А.Лалак сподівається на лояльність до його дій з боку правоохоронних органів, на зразок того, яку вони демонструють стосовно банку. Пан Лалак розповів історію своїх відносин із «БМ Банком» й пояснив, що його спонукало два дні поспіль пікетувати відділення цієї фінустанови.

За словами А.Лалака, улітку минулого року він збирався придбати квартиру. Коли ж угода «зірвалася», вирішив покласти усю суму, передбачену на помешкання, у банк на тимчасовий рахунок. «Я обрав рахунок «Вільні гроші», оскільки за ним передбачалася можливість зняти кошти у будь-який момент. Власне такі умови депозиту мені найбільше імпонували, оскільки не втрачав надію купити квартиру. Однак, коли у жовтні звернувся у банк з заявою про зняття коштів, мене попросили прийти через кілька днів. Наступного ж разу працівники банку, керуючись постановою про мораторій на дострокове вилучення депозитів, мені знову ж відмовили», – розповів він.

А.Лалак наголошує, що представники «БМ Банку» порушили умови угоди, оскільки тимчасовий вклад прирівняли до звичайних строкових депозитів. Однак добитися справедливості, а відтак отримати свої кошти він не в змозі й досі. «Я вже звертався до НБУ, Генеральної прокуратури, обласної прокуратури, до управління у справах захисту прав споживачів, але всюди дають лише відписки. У грудні подав до суду, але справу навіть не взяли до розгляду. Додає трагічності і водночас комічності той факт, що мої гроші загарбав московський банк», – додав А.Лалак.

Разом з тим обманутий вкладник припускає, що філіал «Банку Москви» у Львові оберігають у владних кабінетах. «Коли я повідомив про пікети «БМ Банку», то відразу ж «нарвався» на судову заборону від виконавчого комітету Львівської міськради. Припускаю, що міський голова Андрій Садовий, маючи добрі стосунки саме з цим банком відслідковує, щоб банк не мав жодних незручностей», – заявив він.

Але, як запевняє пан Лалак, зупинятися у боротьбі з банком він не має наміру. «Це тільки початок. Я твердо переконаний йти до перемоги і забрати свої кошти. Готовий до різноманітних дій, щоб створити дискомфорт у діяльності банку у Львові. Що далі робитиму, підкаже моя фантазія, але у банку мають готуватися до гучних і незручних дій», – попередив він і закликав інших вкладників не бути пасивними й «вибивати свої кошти, допоки банки ще живі».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *