ОСТАННІ НОВИНИ

До списку найбагатших людей планети потрапило шестеро українських мільярдерів

Львівський портал

|

Шестеро українських мільярдерів потрапили до списку найбагатших людей світу, що його щороку складає та оприлюднює американський журнал «Форбс». Щоправда, українці не увійшли до першої сотні списку – найбагатший громадянин України Ринат Ахметов опинився на 127 місці з капіталом 7,3 млрд доларів.

203- ю сходинку посідає Віктор Пінчук з 5 мільярдами вічнозелених грошових одиниць. На 50 номерів нижче стоїть Ігор Коломойський, у нього 4, 2 мільярда. Трохи далі – Геннадій Боголюбов – 4 мільярди, Костянтин Жеваго – 3,4 мільярда доларів. Останній в українському списку Сергій Тарута, він посідає 2,7 мільярда доларів. Сукупний капітал вітчизняних олігархів 26 мільярдів 600 мільйонів доларів.

Усього в рейтингу найбагатших людей світу – 1062 прізвища. Найбагатший – американський інвестор Уоррен Баффет. Він цього року випередив Білла Ґейтса, голову компанії Майкрософт, який вважався номером першим упродовж останніх тринадцяти років. Отож, появився новий лідер багатіїв світу – Баффет.

Попри всі пертурбації фондової біржі, Баффета маєток збільшився за останній рік на 10 мільярдів і становить нині 62 мільярди доларів. У Ґейтса 58 мільярдів і він на третьому місці. На друге місце вийшов мексиканський магнат, власник телекомунікаційних мереж Карлос Слім Хелу. Його капітал оцінюють у 60 мільярдів доларів.

Цікаво, що у першій десятці багатіїв бачимо чотирьох індусів. На четвертому місці, одразу після Ґейтса, бачимо ім’я, знайоме багатьом українцям. Це Лакшмі Міттал – індійський олігарх, що мешкає у Великій Британії. Він, серед інших компаній, є власником металургійного комбінату «Криворіжсталь». Не знати, чи на цій підставі його можна вважати українським мільярдером. У нього 45 мільярдів доларів.

На 9 місці російський олігарх, 40-річний Олег Дерипаска. Його капітал, за даними журналу «Форбс», становить 28 мільярдів доларів. На мільярд менше у Карла Альбрехта, німця, який замикає першу десятку багатіїв світу.

Серед мільярдерів цього довжелезного списку бачимо 80 російських прізвищ, це на сім прізвищ менше, ніж торік, від Абрамовича й Потаніна до мало кому відомих Пономаренка й Генералова. Є ще сорокарічний багатій з відповідним прізвищем Скоробогатько, з капіталом у мільярд 400 мільйонів доларів, що дозволяє йому посісти місце під порядковим номером 843.

а кількістю супербагатіїв поза конкуренцією Сполучені Штати. В Америці нараховуємо понад 400 мільярдерів, хоча цього року внаслідок економічної кризи багато хто з інвесторів зазнав величезних збитків і список найбагатших людей світу дещо покоротшав.

За даними журналу «Форбс», перша десятка багатіїв втратила за минулий рік близько 150 мільярдів доларів, передає радіо «Свобода».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *