ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада звернулась до ЮНЕСКО за рекомендаціями щодо будівництва підземних паркінгів

Львівський портал

|

Львівська міська рада звернулась до генерального директора ЮНЕСКО Коічіро Матсуури для надання рекомендацій щодо будівництва паркінгів у центрі Львова. Саме відповідно до діючих вимог, обмежень чи заборон у будівництві в межах охоронних зон ЮНЕСКО повинні керуватись у Львові при проведені архітектурних та містобудівних робіт. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Вивчивши світовий досвід вирішення проблеми паркування, ми бачимо, що є позитивні приклади будівництва паркінгів в зонах ЮНЕСКО та в межах історичної забудови міст. Будівництво підземних та наземних паркінгів це не колесо, яке вигадала львівська влада, а провідний світовий досвід, який дозволяє ефективно вирішувати проблему паркування в умовах щільної забудови», – повідомив директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

Оскільки місто планує розвивати туристичну інфраструктуру, що включає розширення пішохідної зони, потрібно надавати альтернативні пропозиції щодо місць паркування власникам транспортних засобів, потрібно адаптувати місцеві нормативні акти до вимог ЮНЕСКО для будівництва паркінгів та іншої урбанізації підземного простору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *