ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук допоможе облаштувати в «Джерелі» центр гідротерапії

Львівський портал

|

У навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» побудують центр гідротерапії для неповносправних, у якому вони зможуть проходити лікування у басейні за спеціальною методикою гідрокінезотерапії. Реалізація такого проекту стане можливою завдяки народному депутату України Петру Писарчуку, повідомляє прес-служба народного депутата.

«Я вражений побаченим у «Джерелі». Схиляю голову перед людьми, які на власному ентузіазмі, створили такий центр і рятують сьогодні сотні неповносправних дітей. Радий, що можу допомогти таким людям», – зазначив Петро Писарчук під час відвідин закладу. Окрім того, народний депутат профінансує оплату працю кільком працівникам центру.

На сьогодні з міського бюджету заробітна плату отримує 31 фахівець «Джерела», який працює безпосередньо з дітьми. За словами директора центру Мирослава Ніколаєва, багато необхідних для дітей послуг не можуть бути профінансовані з державного бюджету через недосконалість законодавства. Адже за державними стандартами передбачено наприклад 1 логопеда на 100 дітей, 1 вчителя-реабілітолога на 18 дітей. Тому для надання якісних послуг центр "Джерело" оплачує працю 23 додаткових спеціалістів з фонду спонсорських надходжень.

Через фінансово-економічну кризу проблема із оплатою праці ряду спеціалістів стала особливо гострою.

Центр «Джерело», заснований батьками неповносправних дітей, працює у Львові з 1993 року. Його завдання реабілітація та навчання дітей з порушенням фізичного та розумового розвитку.

На сьогодні понад 240 дітей з особливими потребами беруть участь у щоденних програмах центру, функціонування яких можливе лише завдяки підтримці спонсорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *