ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові криза зачепила і ювелірну галузь

Львівський портал

|

Львівський ювелірний завод відчув і на собі вплив економічної кризи в Україні. Зокрема кількість клеймувань золотих виробів на заводі зменшилась удвічі. Про це сьогодні під час виїзного прес-клубу повідомив директор Державного підприємства «Львівський державний завод» Володимир Кузовкін. За його словами, така ситуація пов’язана зі зростанням курсу долара, а також зі зменшенням доходів людей.

«Цього року ситуація з клеймуванням золота залишається на тому ж рівні, що й минулого року, хоч ми сподівалася, навпаки, на збільшення», – сказав Володимир Кузовкін.

Що стосується ювелірних прикрас, яке виробляє завод, то його реалізація залишилася на тому ж рівні, що і торік. Проте, через економічну кризу вартість виробів значно подорожчала.

«Наша продукція продається за ціною, трохи більшою від собівартості виробу, єдине що через зростання долара його ціна теж піднялася. Якщо чотири місяці тому грам золота коштував 126 грн, то на сьогодні його вартість складає 245 грн. А з 1 березня ціни знову підніматимуться. Щоправда до 8 березня ми зробимо 10% знижку на наші вироби», – повідомив В. Кузовкін.

Крім того, за його словами, суттєво скоротився обмін старих ювелірних виробів на нові. «Якщо раніше ми отримували такого брухту до 100 кг в місяць, то зараз золота здають дуже мало», – додав директор ювелірного заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *