ОСТАННІ НОВИНИ

Дострокові вибори Президента: Ющенка хочуть «взяти на понт»

Львівський портал

|

Вихід на телеекрани екс-президента Леоніда Кравчука з пропозицією до Віктора Ющенка повторити його ж таки долю та оголосити дочасні вибори був ходом дуже ефектним, однак, сумнівно, аби став ефективним. Хоча з певними нюансами, такий сценарій розвитку міг би стати позитивним поштовхом для виходу країни з глибокої політичної кризи. Але зараз цей варіант є не надто прийнятний для більшості претендентів на крісло голови держави.

У коментарях з цього приводу експерти схиляються до думки, що за плечима Кравчука стояв його соратник по СДПУ (о) Медведчук, якого тепер активно пов’язують з чинним прем’єр-міністром.

Зрештою, якщо забрати прізвище Кравчука і прочитати текст, то він дуже сильно за своєю риторикою подібний на «подачі» Юлії Володимирівни на адресу Ющенка. Саме тому можна припустити, що Тимошенко намагається різними способами «розвести Ющенка на понтах», даруйте за лексикон.

Воно й зрозуміло – пані Тимошенко впевнена у своїй шансах обійняти президентське крісло і маючи такий стартовий майданчик як посаду прем’єра, може легко, ефективно і без особливо зайвих витрат провести передвиборчий бліц-кріг. Якщо цей похід у дамки буде успішним, то вона отримує майже всі важелі управління, а головне – усуває свій головний біль і найбільшу перешкоду для того, щоби зробити українців багатими і щасливими.

Керівник уряду не втомлюється розповідати про успіхи уряду і спроможність забезпечити всіх зарплатами і пенсіями, однак ситуація від того ліпшою не стає. Тому їй варто було влаштувати похід на президента якомога швидше, бо ще кілька місяців урядування в таких умовах і рейтинг керівника уряду може категорично впасти. Немає сумнівів, що безробітні та злі українці голосуватимуть зовсім не за ту владу, яка їх до такого життя довела. І хоча не у всіх бідах винна Тимошенко, однак саме вона та її заклятий друг В.Ющенко є уособленням влади в очах народу.

З іншого боку В.Ющенко не особливо дослухається до таких закликів, про що свідчить його коментар з приводу заяви Кравчука. Мало того, що Ющенко обізвав свого колегу нафталіновим політиком, то він ще й згадав про те, якого була ситуація в Україні за керування Леоніда Макаровича. Зокрема, Ющенко підкреслив, що таке слово, як «кравчучка» стало синонімом тих безрадісних часів галопуючої інфляції і злигоднів, у яких жила більшість українців.

Саме тому не варто чекати, що наш президент, мов той благородний лицар, піде у відставку достроково. Він збирається за час, що залишився до виборів, провести свій бліц-кріг, аби мати змогу залишитися на цій посаді ще на один термін. Прецеденти такого дива є, взяти хоча б історію з Борисом Єльциним, який практично з нуля переміг у двобої з Зюгановим.

Хоча, якщо уважно придивитися до цієї ідеї, то вона не така вже й безталанна. Адже в будь-якому випадку переможець отримає все. Відтак зникне головна складова української кризи – політичний розбрат в еліті. Як тільки серед очільників держави запанує хоча б формальна злагода, Київ має набагато більше шансів отримати кредити і уникнути дефолту. Саме на це прозоро натякають експерти та посадовців МФВ та різних рейтингових компаній. Водночас вони закликають зменшити видатки бюджету, але це набагато легше зробити, аніж помирити Юлю і Вітю, які, здається, вже годні занапастити всю країну, аби лиш одне одному якнайбільше допекти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *