ОСТАННІ НОВИНИ

50% ювелірних виробів на ринках Львова - підробка

Львівський портал

|

На прилавках ювелірних магазинів України, зокрема і Львова кількість підроблених золотих виробів сягає 50%. Про це сьогодні повідомив під час виїзного засідання прес-клубу директор Державного підприємства «Львівський державний ювелірний завод» Володимир Кузовкін.

За його словами, багато підприємців продають неякісні ювелірні вироби невідомого походження під маркою відомих вітчизняних ювелірних заводів.

«На сьогодні, не лише в нашій галузі, а і в інших існує тіньова економіка. А в умовах кризи вона продовжує розвиватися. Зокрема, на українські ринки потрапляють низькопробні золоті вироби, які не мають клейма. Відповідно, щоб продати це золото, підприємці підробляють бірки, або частково самі клеймують вироби, що не відповідають державним пробірним клеймам. Таких випадків зустрічається у нас дуже багато», – розповів директор ювелірного заводу.

Як повідомив В. Кузовкін, золоті вироби із такими підробленими бірками Львівського ювелірного заводу нещодавно були вилучені в Ужгороді, Вінниці, Тернополі та Івано-Франківську. До прикладу, восени 2008 року в Закарпатській області виявили підприємця, який реалізовував продукцію під такими ярликами ,його притягнули до відповідальності та оштрафували на 54 тис. грн, тобто на 50% від вартості продукції.

Водночас заступник начальника управління у справах захисту споживачів Держспоживстандарту у Львівській області Олександра Бобиляк зазначила, що відслідкувати та проконтролювати наявність цієї продукції у магазинах дуже важко.

«Згідно із законодавством України, ми маємо право здійснити ревізію ювелірних магазинів лише через 10 днів після її оголошення. А за цей час у магазинах можна такий лад навести, попереставляти, замінити, вивезти, тощо, що, коли ми приходимо до них із перевірками, то вже нічого не знаходимо», – пояснила О. Бобиляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *