ОСТАННІ НОВИНИ

При призначенні субсидій можуть врахувати умови проживання сім’ї

Львівський портал

|

Мешканці, які не мають права на державну субсидію чи на матеріальну допомогу, зможуть їх отримати, якщо перебувають у скрутному матеріальному становищі. Комісії при районних адміністраціях зможуть призначити допомогу чи субсидію попередньо обстеживши матеріально-побутові умови проживання сім’ї. Для цього мешканцям потрібно подавати свої звернення до районних адміністрацій. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, враховуючи умови проживання сім’ї, їй можуть призначити субсидію чи державну допомогу, навіть якщо у приміщенні зареєстровані працездатні громадяни працездатного віку, які не працювали і не навчалися за денною формою у вищих навчальних закладах, або якщо сім’я має у своєму володінні більше ніж одне житлове приміщення, загальна площа яких у сумі перевищує норми, або якщо сім’я має у своєму володінні більше ніж один транспортний засіб.

Призначити державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям в окремих випадках можуть також, якщо малозабезпечена сім`я має додаткові джерела для існування, а також хто-небудь із її складу протягом 12 місяців перед зверненням за наданням допомоги здійснив покупку або оплатив послуги на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім`ї або якщо у власності чи володінні сім`ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім`ї причин не приносить дохід.

Акти обстеження умов проживання сім’ї згідно з вимогами українського законодавства здійснює державний соціальний інспектор районного відділу соціального захисту. З початку 2009 року проведено 256 обстежень матеріально-побутових умов проживання сімей. У 2008 році таких обстежень здійснено 2984 по місту.

Обстежувати умови проживання мешканців можуть також при призначенні допомоги з міського бюджету. При розгляді звернень львів’ян на призначення одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету (на виконання депутатських повноважень та інших), в разі необхідності підтвердити їх соціально скрутне становище державні соціальні інспектори також здійснюють візит за місцем проживання заявника та заповнюють акт обстеження. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *