ОСТАННІ НОВИНИ

Конфлікт Тимошенко і Ющенка дестабілізує Україну - ЄС

Львівський портал

|

Європейський Союз незадоволений діями українських політиків. Про це у вівторок в Брюсселі заявила речник генерального секретаря Європейської ради Хав`єра Солани Кристіна Галлах.

"Ми незадоволені політичними процесами в Україні. ЄС багато інвестував в політичну стабільність України", – наголосила вона.

"Я особисто дуже часто супроводжувала пана Солану під час відомих круглих столів в 2004-2005. Ми були тією групою країн, яка наполягала, що вибори мали бути чесними, ми наполягали на новому турі виборів, ми проводили моніторинги, ми були сповнені ентузіазму, щоб підтримати демократію в Україні", – зазначила речник.

"Те, що ми бачимо останнім часом в Україні – достатньо серйозні політичні суперечки, сутички – нас дещо лякає. Коли ми бачимо, що парламент не працює, це означає, що все не так добре", – додала вона.

Галлах нагадала, що сам Солана намагався обговорювати цю проблему з президентом Віктором Ющенком, прем’єром Юлією Тимошенко, спікером Володимиром Литвином, лідерами різних партій.

"Ми бачили, що внутрішні політичні суперечки не дають можливості існування політичної стабільності. Чи це означає, що ми втратили віру в країну? Ми маємо продовжувати підтримку стабілізаційні процеси в Україні", – підкреслила вона.

Галлах додала, що Україна стабільність України важлива для всього регіону, оскільки вона географічно розміщена в центрі континенту, повідомляє Українська правда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *