ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний жіночий день Україна відзначить загальнонаціональним страйком?

Львівський портал

|

Федерація профспілок України через два тижні може оголосити загальнонаціональний страйк, якщо Кабмін не дослухається до їх вимог в частині покращення соціально-економічного статусу працівників на підприємствах. Про це журналістам на прес-конференції заявив голова Федерації профспілок Степан Хмара, передає РБК-Україна.

С.Хмара зазначив, що уряд у свій час не відреагував на вимоги профспілок і вніс на розгляд Верховної Ради закон про держбюджет на 2009 р. без погодження з профспілками прожитого мінімуму, мінімальної зарплати, а також мінімальних гарантій оплати праці працівників бюджетної сфери.

Він також наголосив, що в результаті Федерація профспілок була вимушена вступити в колективний трудовий спір з Кабміном для того, щоб уряд виконав свої зобов’язання щодо дотримання соціально-економічних прав та гарантій профспілкам, які зафіксовані у Генеральній угоді, укладеній між Кабміном та Федерацією профспілок.

"У разі, коли примирні процедури не приведуть до вирішення колективного трудового спору, профспілки мають право вдатися до крайнього заходу – оголошення страйку, і проведення його у загальнонаціональному масштабі", – зазначив С.Хмара.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *