ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко дозріла до змін до Держбюджету

Львівський портал

|

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко допускає внесення змін до Державного бюджету на 2009 рік у травні. Про це Прем’єр-міністр повідомила на загальних звітно-виборчих зборах Асоціації міст України та громад, повідомляє управління у зв`язках із ЗМІ секретаріату КМУ.

Глава уряду запропонувала внести зміни до Бюджетного кодексу щодо розширення фінансування регіонів вже наступного тижня. За її словами, це дозволить вже у травні внести зміни до Держбюджету-2009.

Водночас Прем’єр-міністр закликала мерів  переглянути всі неефективні видатки бюджетів своїх міст. „Ви маєте переглянути всі неефективні втрати, бо в травні, коли ми будемо переглядати держбюджет, ми маємо порахувати кожну копійку”, – зазначила Юлія Тимошенко.

Глава уряду підкреслила, що Держбюджет-2009 є надзвичайно важким через кризу, і тому планувати масове збільшення видатків місцевим бюджетам зараз неможливо. Вона повідомила, що через скорочення імпорту та девальвацію гривні дещо скоротилися надходження до Держбюджету від митниці. Водночас, за її словами, надходження Державної податкової адміністрації за січень цього року склали 106%, а прогноз на лютий – 102%. За її словами, подальший розвиток ситуації залежатиме від роботи банківської системи та від тенденцій у світовій економіці.

Також, за словами Юлії Тимошенко, уряд протягом найближчих двох тижнів відпрацює механізми вирішення питання розбалансування місцевих бюджетів.

Вона підкреслила, що місцеві бюджети були затверджені раніше, ніж укладені угоди на постачання газу. Саме тому, за її словами, є  проблема розбалансування місцевих бюджетів. „521 млн. грн. в цілому по країні, ми за два тижні знайдемо, як збалансувати цю позицію”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *