ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук перегляне «ненасичені» предмети, аби відсіяти відмінників

Львівський портал

|

Міністерство освіти і науки України профінансувало видатки на виплату стипендій та заробітної плати за січень і лютий поточного року в повному обсязі, згідно з кошторисами навчальних закладів. Про це повідомив Міністр освіти та науки Іван Вакарчук під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

МОН оперативно відстежує всю інформацію, що надходить до Міністерства чи поширюється у ЗМІ про факти невиплати стипендій вищими навчальними закладами та зміни в одноосібному порядку керівництвом навчальних закладів вимог до стипендіатів. Міністерство освіти також надає Генпрокуратурі всі дані для проведення оперативних перевірок діяльності вищих навчальних закладів. За результатами міністерської перевірки, здійсненої на підставі отриманої від ВНЗ інформації, не зафіксовано жодного факту невиплати стипендій.

Як зазначив Іван Вакарчук, за результатами перевірки Міносвіти, ВНЗ здійснюють виплату стипендій студентам відповідно до середнього балу "4,0". Разом з тим Міністр повідомив, що за результатами перевірки керівники вузів, де зафіксовані факти порушень з нецільового використання коштів щодо виплат стипендій чи завищення середнього балу, нестимуть персональну відповідальність.

Деякі ВНЗ здійснюють перехід на обслуговування з проблемних банків до стабільних, це також вплинуло на терміни виплати стипендій. Усі кошти, які знаходяться на рахунках проблемних банків, будуть виплачені в повному обсязі.

Міністр Іван Вакарчук також поінформував про здійснення профільним відомством аналізу стану виплат стипендій у ВНЗ пофакультетно з метою встановлення об`єктивності оцінювання знань студентів: "Ми просто хочемо проаналізувати стан виплати стипендій, порівняти гуманітарні факультети з природничими, технічними, щоб зробити висновки щодо нарахування стипендій. Наприклад, якщо є велика група чи потік, і всі мають відмінні оцінки, то цей предмет або не є "насиченим", або потрібно шукати інші причини. Закон великих чисел говорить: із ста осіб не може бути сто відмінників".

За інформацією прес-служби Міністерства освіти і науки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *