ОСТАННІ НОВИНИ

Зваричу світить довічне ув’язнення?

Львівський портал

|

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3428 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо протидії хабарництву)». За відповідне рішення проголосували 372 депутати з 439 зареєстрованих у залі.

Законопроектом, зокрема, передбачається встановити для суддів, прокурорів та слідчих за отримання хабара в надзвичайно великому розмірі покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Законопроектом, поданим народним депутатом від фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Анатолієм Гриценком, пропонується у ст. 67 КК доповнити перелік обставин, що обтяжують покарання ще двома – «вчинення злочину особою, у зв`язку з виконанням нею службового обов`язку» та «вчинення злочину з корисливих мотивів».

Автор також пропонує доповнити ст. 368 КК такими кваліфікуючими ознаками як отримання хабара у «надзвичайно великих розмірах», «службовцями органів місцевого самоврядування», «суддями, прокурорами, слідчими». Також пропонується розширити перелік засуджених, які відповідно до закону «Про застосування амністії в Україні» не підпадають під дію амністії. Такими особами, зокрема, пропонується визнати «засуджених за отримання хабара в надзвичайно великому розмірі».

Проектом за отримання хабара в надзвичайно великому розмірі передбачається встановити покарання:

– у загальному випадку – позбавлення волі на строк до п`ятнадцяти років;

– для осіб, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище, крім суддів, прокурорів, слідчих, – позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна;

– для суддів, прокурорів, слідчих – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
За інофрмацією РБК-Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *