ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати вимагають відкритих списків

Львівський портал

|

Львівська міська рада вимагає, аби вибори до Верховної ради України проводилися за відкритими списками. Відповідний запит був проголошений сьогодні під час сесійного засідання Львівської міської ради.

«Депутати Львівської міськради вимагають внести зміни до Закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо проведення виборів за відкритими списками та шляхом поділу країні на різні округи. Внести зміни до Закону України "Про вибори депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" щодо проведення виборів за відкритими списками та можливості утворення виборчих блоків позапартійними особами.

Продовжити реформу місцевого самоврядування, зокрема забезпечити виконання:

Рекомендацій парламентських слухань "Децентралізація влади в Україні. Розширення прав місцевого самоврядування", схваленої Постановою Верховної Ради України від 15 грудня 2005 року N 3227-IV.

Закону України "Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004 – 2010 роки" від 24 червня 2004 року № 1869-IV.

Концепції Програми законодавчого забезпечення розвитку місцевого самоврядування, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 липня 2002 р. N 416-р.

Концепції реформування місцевих бюджетів, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 р. N 308-р

Продовжити реформування судової системи з метою створення незалежної та ефективної судової влади в Україні на підставі Концепції вдосконалення судочинства, схваленої указом Президента України від 10 травня 2006 року №361/2006 та з урахуванням висновку Венеціанської комісії № 401 / 2006 від 20 березня 2007 року», – зазначено у зверненні депутатів ЛМР.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *