ОСТАННІ НОВИНИ

Громадян з невеликим рівнем доходів забезпечать доступним житлом?

Львівський портал

|

На засіданні Кабінету Міністрів схвалено проект закону «Про забезпечення громадян України доступним житлом». За словами Міністра регіонального розвитку і будівництва України Василя Куйбіди, даний документ передбачає створення умов щодо доступності житла для громадян з невеликим рівнем доходів. Законопроект також визначає коло громадян, які мають право на державну допомогу, – передає управління у зв`язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

«Це ті, хто не має права на соціальне житло і дохід яких не перевищує чотирикратного розміру середньомісячної заробітної плати в регіоні за даними Держкомстату», – зазначив Василь Куйбіда і додав, що подібну підтримку держави надають тільки один раз.

Сам Порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом прописаний у відповідній постанові уряду, яка також прийнята на засіданні Кабінету Міністрів. Даний документ, за словами Василя Куйбіди, визначає умови отримання громадянами права на доступне житло, площу, на яку надають державну підтримку, зобов’язання сторін тощо.

Крім того, уряд прийняв постанову щодо деяких питань іпотечного кредитування. Цим документом встановлено Порядок фінансування добудови об’єктів незакінченого житлового будівництва зі ступенем готовності понад 70% через іпотечне кредитування громадян, які, відповідно до законодавства, потребують поліпшення житлових умов.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *