ОСТАННІ НОВИНИ

Львочкін і Бойко контролюють у Партії регіонів лише свої крісла – Колесников

Львівський портал

|

Заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Борис Колесников вважає “великою помилкою” прийняття Юрія Бойка, який обіймає посаду міністра палива та енергетики опозиційного уряду, до лав партії.

Про це він сказав у інтерв’ю УНІАН, коментуючи заяву народного депутата, заступника голови ПР Сергія Льовочкіна про те, що частина фракції ПР, ініціюючи відставку уряду, спрацювала “на користь БЮТ”.

Б. Колесников заперечив впливовість С. Льовочкіна в Партії регіонів. “Він же не так давно в партії – трішки більш як рік, – сказав Б. Колесников. – У нього (його групі – УНІАН) є він сам і Ю.Бойко”. За словами депутата, якщо С. Льовочкін і Ю. Бойко ставитимуть “корпоративні інтереси свого бізнесу вище від партійних – то їм у партії робити нема чого”. “Не думаю, що хтось із наших однопартійців помітить, як його (С.Льовочкіна – УНІАН) прихід у партію, так і його вихід”.

На запитання, чи контролюють вони якісь партійні структури в межах ПР, Б. Колесников відповів: “Тільки свої особисті крісла”.

“Це наша велика помилка (прийом у партію Ю. Бойка. – УНІАН), – зауважив він. – У світлі тих заяв, які він робив у 2005 році”. (У 2005 році Ю.Бойко критикував Л.Кучму за призначення Віктора Януковича прем’єр-міністром).

Б. Колесников також заперечив факт фінансування Партії регіонів компанією “РосУкрЕнерго”. “Партія регіонів жодної копійки від «РосУкрЕнерго» не отримувала як спонсорство чи для виборчих кампаній”, – зауважив він. Водночас він визнав, що партія зазнала “репутаційні збитки” (через пов’язування імен С.Льовочкіна та Ю.Бойка з «РосУкрЕнерго»).

С.Льовочкін заявив, що «певною мірою» розгляд у парламенті питання про відставку уряду «не був своєчасним». При цьому він спростував звинувачення однопартійців на свою адресу про те, що він форсував відставку Юлії Тимошенко з посади прем’єр-міністра без консолідації необхідних 226 голосів депутатів. С.Львовчкін зазначив, що в разі, якщо хтось наполягатиме, то він оприлюднить стенограму зборів фракції Партії регіонів, де йшлося про ініціювання відставки уряду, і «всі дізнаються, хто ж насправді був автором ідеї, яку чомусь приписують мені і Юрію Бойку». Як заявив С.Льовочкін, «той, хто ініціював питання про відставку уряду в парламентській залі саме зараз, спрацював на користь БЮТ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *