ОСТАННІ НОВИНИ

Мінпраці звітує, ніби ситуація на ринку праці починає вирівнюватися

Львівський портал

|

Кількість вакансій з другої половини січня збільшується, а щоденна кількість звернень до Державного центру зайнятості навпаки – зменшується, – повідомляє прес-служба Кабміну. Ситуація на ринку праці починає вирівнюватися. Так за січень 2009 р. було працевлаштовано 39,3 тис. безробітних, – пише РБК-Україна.

Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова зазначила, що не всі, хто звернувся за допомогою до центру зайнятості, є безробітними. «Працівник, який попереджений про скорочення за два місяці, місяць працює на підприємстві, а на другий місяць приходить у центр зайнятості, його вже ставлять на облік (при цьому він ще працює на роботі й отримує зарплату). І, можливо, вже з першого дня після звільнення він одразу піде на нову роботу. Адже цілий місяць центр зайнятості вже шукає для нього нову вакансію чи пропонує йти вчитися й отримати іншу спеціальність», – сказала вона.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо звернення Президента України Віктора Ющенка до КС стосовно конституційності закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення», Л.Денисова зазначила, що норму закону, яку президент називає неконституційною, внесли народні депутати. «У внесеному до Верховної Ради України урядовому законопроекті не передбачались ці кардинальні заходи», – наголосила міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *