ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко просить визнати неконституційним антикризовий закон щодо сфери зайнятості

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з питанням про положення закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення». Про це повідомляє прес-служба президента.

Як йдеться у повідомленні, закон передбачає розширення кола осіб, яким допомога по безробіттю має виплачуватися з 91-го календарного дня, а відтак звужує зміст права громадян, які звільнилися з останнього місця роботи за угодою сторін, на одержання допомоги по безробіттю в перші три місяці періоду, що триває після розірвання трудового договору (контракту) за угодою сторін.

«Відповідно до частини третьої статті 22 Конституції України, при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. А позбавлення осіб, які звільнилися з останнього місця роботи за згодою сторін, права на одержання допомоги по безробіттю перші 90 календарних днів після такого звільнення, є не чим іншим, як обмеженням під час призначення допомоги по безробіттю їх права на одержання матеріального забезпечення на випадок безробіття з незалежних від застрахованих осіб обставин, що не відповідає статті 22 Конституції України», – вважає президент.

Відтак Віктор Ющенко просить Конституційний Суд України визнати неконституційним пункт 13 статті 4 розділу І Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення».

Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено заступника глави Секретаріату Президента України – представника Президента України у Конституційному Суді України М. Ставнійчук.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *