ОСТАННІ НОВИНИ

Вартість проїзду у львівських маршрутках знову зросте?

Львівський портал

|

Львівське міське об’єднання громадських організацій „Львівська громада” стурбоване ситуацією, що склалася навколо питання щодо підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті. Як повідомляє рада об’єднання, приватні перевізники Львова звернулися до управління економіки Львівської міської ради з пропозицією переглянути розмір оплати за проїзд у маршрутних таксі в бік збільшення.

«Вивчення техніко-економічного обґрунтування показує, що більшість показників, якими керуються представники перевізників, значно завищені. Це стосується нормативів витрат паливно-мастильних матеріалів, амортизаційних витрат, завищено витрати на використання автошин, не відповідає дійсності розрахунок середньої відстані поїздки одного пасажира у Львові та кількості перевезених пасажирів із правом безоплатного проїзду», – йдеться в заяві «Львівської громади».

Громадські організації зазначають, що, беручи до уваги усі ці фактори та статті витрат, чинний тариф на перевезення вартістю 1,5 гривні є прибутковим для перевізників і не потребує збільшення.

«Враховуючи економічну ситуацію в державі, і у Львові зокрема, звертаємося до керівництва міста не розглядати питання підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі, не піддаватися провокативним і силовим методам приватних перевізників, а застосовуючи інструментарій влади, залишити рівень оплати за проїзд у міському приватному транспорті на теперішньому рівні. Це дасть змогу не збільшувати фінансовий тягар для львів’ян у скрутний час», – наголошує «Львівська громада».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *