ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб запровадити роздільне сміттєзбирання, Львову потрібно 50 гектарів землі

Львівський портал

|

Львову необхідно знайти земельну ділянку розміром 50 гектарів, і тоді за кошти інвестора можна буле збудувати сміттєпереробний завод і поетапно запроваджувати роздільне збирання сміття. Про це сьогодні заявив начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець під час засідання постійної комісії ЛОР з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ Львівської облради, де обговорювали проблеми та перспективи звалищ Львівщини.

 

«На сьогодні ми вже маємо кілька пропозицій від інвесторів (англійців та французів), що готові за власний кошт облаштувати сміттєпереробний завод. Тобто, місто не буде витрачати нічого», – сказав пан Голець. За його словами, згадані інвестори поетапно запроваджуватимуть у місті роздільне збирання сміття.

 

«Окрім того, минулого тижня надійшла пропозиція від київського представництва англійської фірми, які готові інвестувати понад 50 млн євро в новий полігон, де буде сміттєсортувальний завод. Захоронено буде не більше 20% сміття, а 80% перероблятимуть – скло, папір тощо. Але для цього потрібна земельна ділянка, якої наразі немає», – сказав Юрій Голець.

 

Як повідомив начальник управління житлового господарства, місто мало 4 альтернативні ділянки під полігон. Однак, після ретельних досліджень, проектний інститут «Гірхімпром» забракував усі чотири. «Місто само не зможе забезпечити собі земельну ділянку. Оскільки в районах теж є проблеми зі сміттєзвалищами, ми розглядаємо варіант зробити спільний полігон разом із якимось районом. Потрібно до 50 гектарів. Раніше ми мали на меті побудову сміттєспалювального заводу, але це настільки дороге задоволення, що ми відмовилися від цієї ідеї», – зазначив Юрій Голець.

 

Натомість голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Михайло Коваль заявив: «Область не дозволить виділити нову ділянку під звалище, доки не буде рекультивовано Грибовицьке сміттєзвалище».   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *