ОСТАННІ НОВИНИ

Інфляція цього року становитиме 9,5 % – Тимошенко

Львівський портал

|

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко прогнозує інфляцію в нинішньому році на рівні 9,5 %. Про це вона заявила сьогодні під час звіту в парламенті.

«Ми плануємо прогноз інфляції мати на рівні 9,5%. Такі надії нам дають сьогодні зокрема й індекси цін виробників, які значно знизилися… Сьогодні є всі передумови до зниження цін і на споживчі товари, але без поставлення курсу на місце гривня-долар цього досягти буде неможливо», – заявила Тимошенко.

Зокрема, Тимошенко в контексті інфляційних прогнозів на 2009 рік продемонструвала депутатам слайди показників інфляції на друге півріччя 2008 року порівняно з 2007 роком.

«Ви побачите, що показники інфляції, починаючи з сьомого місяця, були порівняно з минулим роком, коли працював інший уряд, абсолютно позитивними. Два місяці була дефляція і інший місяць, незважаючи на кризу, ми тримали інфляцію нижчу, ніж у 2007 році. І тільки у грудні, коли обвал гривні досяг просто рекордних обсягів… навіть в останньому місяці ми мали інфляційні показники на рівні минулого року, коли був інший уряд і не було ніякої кризи…», – сказала Тимошенко.

Крім того, Тимошенко повідомила, що уряд запланував приріст доходів зведеного бюджету порівняно з 2008 роком на 10 млрд гривень.

Нагадаємо, ухвалений держбюджет-09 передбачає доходи на рівні 237,547 млрд грн, видатки – 265,627 млрд грн та дефіцит – 31 млрд грн.

У грудні 2008 року Кабмін погіршив прогноз ВВП з 6% до 0,4% у 2009 році. Проте зберіг прогноз інфляції на 2009 рік на рівні 9,5%.

За інформацією «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *