ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко вимагає покарати банки, які не видають депозити

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко скерував листа голові Національного банку Володимиру Стельмаху, в якому повідомляє, що віднедавна отримує численні звернення вкладників, яким банки відмовляють у поверненні депозиту, незважаючи на те, що термін, на який банк залучав кошти, минув. Глава держави вважає неприпустимою відмову банків від повернення депозитів, повідомляє прес-служба Президента.

Ураховуючи важливість питання, Віктор Ющенко вимагає встановити перелік банків, які допускають неповернення або несвоєчасне повернення коштів, порушуючи умови депозитних договорів, та застосувати заходи впливу до цих банків відповідно до чинного законодавства.

«Хочу наголосити на неприпустимості таких дій банківських установ в умовах складної фінансової ситуації. Відповідно до ст. 41 Конституції України, право власності є непорушним і нікого не можна протиправно позбавити права власності», – наголошує Президент.

Віктор Ющенко попереджує, що виникнення ситуацій, коли громадяни позбавлені доступу до депозитів, за якими настав термін повернення, створює підґрунтя для загострення соціальної напруженості, оскільки свідчить про неспроможність держави гарантувати реалізацію конституційного права володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю. Крім того, такі дії банків поглиблюють проблеми своїх клієнтів, зокрема тих, які в умовах зростання безробіття та падіння реальних доходів громадян мають нагальну потребу в цих коштах. «Необхідно докласти спільних зусиль регулятора та банківських установ для відновлення довіри до банківської системи», – переконаний Президент.

Також В. Ющенко просить вжити вичерпних заходів щодо недопущення надалі подібних випадків на українському ринку банківських послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *