ОСТАННІ НОВИНИ

Через збитковість приміських пасажирських перевезень залізничники змушені підвищувати тарифи

Львівський портал

|

Лише 12% витрат покривають доходи від приміських пасажирських перевезень на львівській магістралі. Катастрофічна збитковість приміських перевезень змушує залізничників шукати шляхи порозуміння з пасажирами та владою і порушувати питання про підвищення тарифів, повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого

об’єднання «Львівська залізниця».

За підсумками 2008 року, залізничники отримали з місцевих бюджетів 20 160,4 тис. грн відшкодувань за перевезення пасажирів пільгових категорій, що становить 99,5% запланованого. Не повністю розрахувалися із залізничниками Тернопільська, Рівненська, Чернівецька та Закарпатська області. Львівщина компенсувала 100% коштів, а Волинська та Івано-Франківська області потішили перевиконанням запланованого.

Та навіть попри такі розрахунки приміські пасажирські перевезення залишаються для залізниці катастрофічно збитковими. Лише у 2008 році збитки від перевезення пасажирів становлять 342,5 мільйона гривень, тобто на 80,7 мільйона більше, ніж 2007 року. Зокрема, збитки по Львівській області становлять, за підсумками минулого року, 103,8 млн грн, по Тернопільській – 62 млн грн, по Рівненській – 54,8 млн грн, по Волинській – 24,6 млн грн, по Івано-Франківській – 54,8 млн грн, по Чернівецькій – 12 млн грн, по Закарпатській – 30,5 млн грн.

Залізничники у 2009 році продовжують співпрацю з обласними державними адміністраціями щодо підвищення дохідності приміських пасажирських перевезень через підвищення тарифів.

Зокрема, із 13 січня 2009 року по Львівській, Тернопільській та Рівненській дирекціях залізничних перевезень введено в дію нові тарифи (підвищення на 15%). А з 01.02.2009 року підвищені тарифи погодили й Івано-Франківська та Чернівецька облдержадміністрації.   

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *