ОСТАННІ НОВИНИ

ГФЛ вимагає вибачень від Садового

Львівський портал

|

Громадський форум Львова поширив заяву, у якій вимагають від міського голови Львова Андрія Садового публічно вибачитися перед львівською громадою за своє лицемірство та обман, котрі виявилися у процесі підготовки до «Євро-2012». Подаємо текст заяви, під якою підписалися майже сорок представників різноманітних громадських організацій:

«Громадські організації Львова обурені цинізмом та лицемірством міського голови та його оточення. Протягом року вони обдурювали львів’ян щодо інвестора будівництва стадіону, а коли обман було викрито, замість того, щоб пояснити ситуацію та вибачитися, стали чинити жалюгідні спроби відвести увагу від суті проблеми, поливаючи брудом Громадський форум Львова. Така влада не личить європейському місту!

Останні дні ознаменувалися серією безпідставних звинувачень з боку директора департаменту «Євро-2012» О. Засадного та начальника управління інформаційної політики О. Процика на адресу ГФЛ, зокрема, у веденні інформаційної війни проти Львова, перекручуванні інформації тощо.   

Проте після цих звинувачень міський голова заявив: «Коли щодня у пресі чинився тиск – уже і негайно назвати ім’я інвестора стадіону, результати інвестиційного конкурсу, тоді й прийняла конкурсна комісія, на мою думку, оптимальне рішення щодо «Альпіне», від якого ніхто не постраждав». Цією заявою Андрій Садовий визнав, що влада свідомо обманювала львів’ян та підтвердив, що ГФЛ оприлюднив правду – «Альпіне» ніколи не була інвестором та не брала участі ні в інвестиційному конкурсі, ні в тендері.

Тепер на питання – хто, чому і як зробив «Альпіне» інвестором без її відома, учасником інвестиційного конкурсу, обрав переможцем, чому не скасували результатів конкурсу і не розглянули пропозицій інших учасників – відповідь мають дати слідчі органи.

Звинувачення Громадського форуму Львова ми сприймаємо як зневагу до всіх громадських організацій і до роботи, яку вони провадять. Саме вони покликані контролювати владу, сигналізувати про її помилки та незаконні дії. На таких простих принципах базується громадянське суспільство. І тільки за таких умов може відбутися здорова влада, що діє для громади.

Вимагаємо в міського голови дати оцінку діям своїх підлеглих, спростувати безпідставні звинувачення ГФЛ та публічно вибачитися перед львівською громадою».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *