ОСТАННІ НОВИНИ

Львову розроблять проект стратегії економічного розвитку за гроші Ахметова

|

Сьогодні у Львові підписали тристоронню угоду про співпрацю між Львівською міською радою, фондом «Ефективне управління» та провідною міжнародною консалтинговою компанією Monitor Group. Як зазначено у повідомленні фонду «Ефективне управління», у рамках цієї угоди учасники реалізуватимуть проект економічного розвитку Львова.

«Відповідно до підписаної угоди, ми починаємо співпрацю з фондом «Ефективне управління» і компанією Monitor Group з підвищення конкурентоспроможності Львова. Наші партнери володіють інструментарієм, який дасть змогу чітко визначити пріоритети розвитку міста й успішніше рухатися вперед, заявив на церемонії підписання угоди мер Львова Андрій Садовий.

«В Україні такий проект реалізують уперше, він спрямований на розвиток економіки країни й підвищення рівня добробуту її громадян», – повідомила директор фонду «Ефективне управління» Наталія Ізосимова на церемонії підписання угоди про співробітництво.

Для здійснення проекту фонд звернувся до передового світового досвіду. Зокрема, на тендерній основі обрано компанію Monitor Group, що розробила стратегії економічного розвитку в 58 країнах.

Контроль над реалізацією проекту здійснює Міжнародна консультативна рада фонду, що очолює колишній прем`єр-міністр Канади Кім Кемпбел. Вона спеціально прибула у Львів, щоб бути присутньою на церемонії підписання угоди про співробітництво.

Проект розраховано на 8 – 12 місяців. Передумовою реалізації проектів став всеосяжний аналіз конкурентоспроможності регіонів України, який фонд «Ефективне управління» провів разом із Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ).


Левів обрано тому, що місто є локомотивом зростання всієї Львівської області. У місті добре розвинені транспортна, фінансова й освітня інфраструктури. Створено базу для розвитку сфери послуг, туризму, легкої промисловості. Однак розвиток Львова гальмують масовий відтік кваліфікованих фахівців за кордон і дефіцит інвестицій. Місцева влада робить усе можливе для підвищення конкурентоспроможності регіону. Вона готова до системної й ефективної роботи, до реалізації довгострокової стратегії, яка спрямована на розвиток економіки міста, тим більше, що в 2012 році Львів буде серед міст, де пройде чемпіонат Європи з футболу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *