ОСТАННІ НОВИНИ

Збитки Львівської залізниці від негоди - приблизно 400 млн грн

|

На ліквідацію наслідків стихії Львівській залізниці потрібно приблизно 400 млн грн. Про це повідомляють у Міністерстві транспорту та зв’язку.

З а повідомленням генерального директора Укрзалізниці, станом на ранок 28 липня виявлено 59 небезпечних місць із пошкодженням земляного полотна та штучних споруд, у тому числі, затоплення колії водою, розмиви та зсуви земляного полотна, руйнування мосту та підпірних стінок, просідання колії. Більш за все постраждали ділянки Самбір-Сянки Львівської області в напрямку Львів-Самбір-Сянки-Ужгород, Чернівці-Вижниця, Королево-Солотвино та Коломия-Делятин.

“На даному етапі потрібно приблизно 400 млн грн на ліквідацію наслідків пошкоджень на Львівській залізниці – виключно на залізничну складову”, – сказав Василь Мельничук. За словами гендиректора Укрзалізниці, для повного відновлення руху поїздів і приведення залізничної інфраструктури до ладу відновлювальні роботи здійснюватимуться в три етапи. На першому етапі – щоб тільки відновити рух поїздів на пошкоджених ділянках – потрібно орієнтовно 60-70 млн грн. На другому етапі – щоб забезпечити безпеку руху поїздів, побудувати огородження – ще 130 млн грн.

Декілька років потрібно для капітального відновлення та реконструкції інженерних споруд і приведення їх до вимог будівельних норм. Ці роботи визначили як третій етап, попередня їх вартість становить 240 млн грн. 180 млн грн із цих коштів планується отримати з Резервного фонду Кабінету Міністрів України вже цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *