ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі Кам’янки-Бузької вимагають експертизи та закриття ТзОВ «Кроно-Україна»

|

Проведення невідкладної комплексної санітарно-епідеміологічної та екологічної експертизи ТзОВ «Кроно-Україна», яке діє в Кам’янці-Бузькій, вимагають мешканці міста та ВО «Свобода». Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції голова обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех.

За її словами, ТзОВ «Кроно-Україна» здійснює господарську діяльність у Кам’янці-Бузькій з 2002 р. без дозволу міської ради. Мешканці міста вважають підприємство потенційно небезпечним для свого здоров’я об’єктом, оскільки його діяльність пов’язана з викидом в атмосферу сильнодіючих канцерогенних речовин, що провокують виникнення злоякісних пухлин в організмі людини (на підприємстві виготовляють ДСП).

Відтак мешканці виступають проти продажу землі підприємству. З трьох тисяч городян, що взяли участь у місцевому дорадчому опитуванні, метою якого було з’ясувати, чи підтримують кам’янеччани продаж землі підприємству, 2 тисячі 885 були проти, розповіла Ірина Сех.

Водночас ці побоювання підтверджує і Головне управління охорони здоров’я. Як зазначила Ірина Сех, за інформацією медиків, за час діяльності підприємства у місті спостерігають зростання захворюваності на злоякісні новоутворення з 5,09 ракових новоутворень на 1000 чоловік у 2002 році до 11,93 у 2006. Загалом кількість хворих на рак у місті зросла на 213 %.

Ще в березні 2007 року фракція ВО «Свобода» пропонувала у Львівській обласній раді створити тимчасову контрольну комісію щодо діяльності «Кроно-Україна». Проте позивного рішення з цього питання не ухвалено.

Міська рада Кам’янки-Бузької у березні подала звернення до Президента та Прем’єр-міністра з проханням провести екологічну експертизу діяльності підприємства. Звернення досі залишається без відповіді.

Депутат від ВО «Свободи» Ірина Сех 8 липня на черговій сесії Львівської обласної ради запропонувала внести в порядок денний питання про звернення до Прем’єр-міністра щодо невідкладного проведення комплексної екологічної експертизи ТзОВ «Кроно-Україна». Проте відповідне рішення не прийняли.

Натомість ТзОВ «Кроно-Україна», за словами Ірини Сех, розширює виробництво. Уже працює нова лінія виготовлення постформінгових плит із вмістом токсичних та малотоксичних матеріалів 2 класу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *