ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада поставила в «жорсткі рамки» фірми, що ремонтують львівські дороги

|

Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР із цього року запровадив нові жорсткіші умови фірмам-підрядникам, що проводять ремонтні роботи на дорогах міста Львова. Про це повідомив під брифінгу директор департаменту Сергій Бабак.

За його словами, за новими договорами, укладеними з фірмами-підрядниками передбачено чіткий термін виконання ремонтних робіт. Зокрема, у договорі та на стенді, який стоятиме біля кожної ділянки дороги, де проводимуться ремонти, буде зазначено, хто є генпідрядником, а також початок та завершення цих робіт.

«Звичайно, що такі умови є жорсткі по відношенню до учасників, але справедливі по відношенню до львів’ян. Львів’яни мають знати, хто ремонти робить добре, а хто робить крах в нашому місті. Це має бути публічним», – зазначив Сергій Бабак.

Як повідомив начальник департаменту житлового господарства, за невчасне виконання робіт департамент накладатиме на підрядників штрафні санкції. Максимально ці санкції можуть сягати до 20% від суми договору.

«Наприклад, якщо договір про ремонт дороги укладений на п’ять мільйонів і йде протермінування тривалий час, то відповідно, що фірма-підрядник повертатиме один мільйон у бюджет міста. Або ми зменшуватимемо всю суму виплати», – повідомив С.Бабак.

Ще одним цікавим нововведенням, який департамент вважає обов’язковим – це чіткий гарантійний термін на оновлені дороги. За словами Сергія Бабака, на кожну відремонтовану дорогу визначається різний термін. Наприклад, на дорогу вул. В.Великого гарантія становить 3 роки, на інші дороги – по 5 р., а на бруківку – 20 р. А що стосується верхнього шару доріг, то його не викидатимуть, а використовуватимуть повторно.

«Верхній шар асфальту, зокрема, що на вул. В. Великого, який буде знятий, ми не викидатимемо на смітник. До цього шару асфальту ми будемо додавати бетон та використовувати на другорядні та грунтові дороги, де немає суттєвого транспортного навантаження, проте люди матимуть нормальну можливість проїжджати до своїх будинків», – додав С. Бабак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *