ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії називають «повною маячнею» резолюцію ОБСЄ щодо Голодомору в Україні

|

Спікер Ради Федерації Росії Сергій Міронов критикує рішення Парламентської асамблеї ОБСЄ про визнання Голодомору в Україні в 30-ті роки минулого століття і назвав «повною маячнею» факт визнання ПА ОБСЄ Голодомору лише в Україні. Інформує proUA

«Маячня повна: історія дуже мстить і такі помилки робити недозволенно, і абсолютно кон’юнктурно», – заявив Міронов сьогодні на прес-конференції.

«Це все роблять усупереч реальним фактам, реальній історичній правді», – наголосив спікер. Він зазначив, що голод був не тільки в Україні, а на всій території радянської Росії, згадавши при цьому голодуючих Поволжя.

«Тут якраз на повний зріст постає проблема відсутності елементарних об’єктивних знань про історичну правду, і коли хтось хоче переглянути історію, або побачити тільки якийсь один фрагмент історії – це просто лукавство і неправильно», – заявив Міронов.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі (ПА ОБСЄ) «рішуче пропонує всім парламентаріям вжити заходи щодо визнання факту Голодомору в Україні». Про це йдеться в резолюції ПА ОБСЄ, прийнятою сьогодні на пленарному засіданні 17-ї сесії асамблеї.

«ПА ОБСЄ віддає шану пам’яті безневинним життям мільйонів українців, загиблих під час Голодомору 1932 – 1933 років у результаті масового голоду, викликаного жорсткими навмисними діями і політикою тоталітарного сталінського режиму», – йде мова в документі.

Також Парламентська асамблея підтримала ініціативу України з «розкриття всієї правди цієї трагедії українського народу, зокрема, шляхом проведення просвітницької роботи про Голодомор на міжнародному і національних рівнях».

Резолюцію прийняли, незважаючи на заперечення представників Росії і Казахстану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *