ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук закликав ректорів ВНЗ проводити вступну кампанію без самодіяльності

|

Міністр науки та освіти України Іван Вакарчук закликав ректорів університетів ІІІ – IV рівня акредитації утриматися від спроб «повернення до способів ручного керування вступною кампанією». Відповідного листа зареєстровано в канцелярії Міністерства освіти і науки, повідомила прес-служба Інформаційного центру незалежного оцінювання.

У документі наводяться конкретні приклади порушень Умов прийому. Зокрема, Правилами прийому до Національного університету «Києво-Могилянська академія» передбачено додаткове тестування, яке враховується при конкурсному відборі, та одночасно пропонується абітурієнтам придбати збірник зразків тестів вартістю понад 100 грн. У Донецькому національному університеті фотографують абітурієнтів при подачі документів, що, на думку міністра, вимагає від них «відчутних матеріальних витрат».

У багатьох випадках, на думку Вакарчука, має місце обмежене подання інформації про правила прийому абітурієнтів. Зокрема, деякі ВНЗ публікують лише перелік факультетів та спеціальностей, не визначають чітко категорію осіб, для яких встановлюються вступні випробовування.

Вакарчук своїм листом зобов’язав керівників ВНЗ ІІІ – IV рівня акредитації, незалежно від форми власності і підпорядкування, у триденний термін привести правила прийому у відповідність до затверджених міністерством Умов прийому, та проінформувати про це МОН.

Нагадаємо, починаючи з 2008 року вступ до вищих навчальних закладів має здійснюватися виключно за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, передає «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *