ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра розпочнеться мистецький пленер кераміки «Гавареччина-2008»

|

З 27 червня до 15 липня у селі Гавареччина Золочівського району керамісти Львівської області вивчатимуть особливості гаварецької кераміки. Також обговорюватимуть питання відродження осередку традиційного народного гончарства у селі, відомому в Україні та поза її межами своєю чорнодимленою керамікою.

Мета пленеру – вивчення професійними митцями,майстрами народної творчості характерних особливостей і стилістичних рис гаварецької кераміки, як автентичного явища з глибоким історичним корінням у національній гончарській культурі України, їх відтворення в матеріалі, що сприятиме розвитку традицій українського гончарства, відродженню осередку народного ремесла, підтримці митців-гончарів та виховання молодого покоління гончарів. Таке зацікавлення пояснюється тим, що останніми роками інтерес до виробів народних майстрів, зокрема до гончарських виробів, виконаних з природних матеріалів у традиційній манері, значно зріс.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації, у з’їзді візьмуть участь керамісти Дмитро Каганюк, Оксана Мартинович-Смеречинська, Юрій Токарський, Юрій Моравський, Ігор Меживий, Галина Виноградська, Леся Скишляк, які мають досвід роботи із гончарним колом. Також у пленері візьме участь майстер Іван Гончар з села Коболчин Чернівецької області та місцевий гончар Володимир Гарбузинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *