ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська архієпархія святкуватиме День мирянина

|

У Львівській архієпархії відбудеться святкування Дня мирянина. Святкування пройде протягом 22 – 26 червня, повідомляє прес-служба Львівської архієпахії.

Організатор святкування – архієпархіяльна Комісія у справах мирян. Участь у заході, що відбувається вже третій рік поспіль, візьмуть миряни, політики, громадські організації, християнські спільноти та духовенство на чолі з Владикою Ігорем (Возьняком).

Мета святкування – згуртувати всіх мирян у Церкві, спільна молитва вірних за розвиток мирянського руху в УГКЦ та потреба пригадати всім про жертвенний приклад покровителя мирян блаженного Володимира Прийму.

За словами голови Комісії Михайла Прийдуна, кількість учасників прощі може сягнути тисячі осіб. Крім мирян із Львівської архієпархії, очікують також участь вірних з Тернопільсько-Зборівської, Самбірсько-Дрогобицької та інших єпархій УГКЦ.

“Щороку кількість охочих брати участь у заходах збільшується. Миряни долучаються не лише до прощі, а й до дискусій та семінарів, що відбуваються в контексті Дня мирянина. Ми бачимо, що багато вірних хочуть допомагати Церкві, але не знають, як це зробити. Такі заходи допомагають простим людям знайти своє місце у церковній спільноті”, – зазначає Михайло Прийдун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *